HU | EN

Pályázatok

 

Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program

 

R2 és M3 - Közös lépések a digitalizáció felé SKHU/1802/3.1/054 - II. rész

 

Projekthez kapcsolódó beszerzést ide kattintva érheti el!

 

A FORT-BAU Zrt. sikeres pályázatot nyújtott be az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül a „Between R2 and M3 Toward a new cross-border north-south economic development axis” az R2 és M3 autópályák közötti térséget magában foglaló észak- déli gazdaságfejlesztési tengely kialakításának elindítására, a Területi Foglalkoztatási Akcióterv (TAPE) keretén belül.

 

A vállalkozás által megvalósításra kerülő DIGI projekt fő célja a foglalkoztatási helyzet javítása a nógrádi és besztercebányai régiókban. A termelési hatékonyság növelése érdekében a FORT-BAU Zrt. egy automatizált nyílászáró-gyártó gépsort kíván majd üzembe helyezni, melynek beszerzése folyamatban van.

 

 

Az új gyártósor elindításával 6 új munkahely létrehozását vállalja a cég. A FORT-BAU Zrt. a projekt vezető kedvezményezettje, szlovák partnerei pedig két füleki székhelyű kis- és középvállalkozás: a TOOTH TOOLS s.r.o. és a FILLECK s.r.o.

 

A projektet a FORT-BAU Zrt. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból az Európai Unió társfinanszírozásában, 702.960 € összegben valósítja meg, melyből 421.776 € ERFA támogatás.

 

A projekt összköltsége: 991 660 €.

 

 

 

www.skhu.eu

www.fortbautherm.hu

www.regiotelfilakovo.sk

www.toothtools.sk

 

 

Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program

 

R2 és M3 - Közös lépések a digitalizáció felé SKHU/1802/3.1/054 - I. rész

 

A DIGI pályázat elsődleges célja a határtérségben történő digitalizáció növelése. A salgótarjáni üzemmel rendelkező FORT-BAU Zrt. a projekt vezető kedvezményezettje, szlovák partnerei pedig két füleki székhelyű kis- és középvállalkozás: a TOOTH TOOLS s.r.o. és a FILLECK s.r.o.

 

A kedvezményezettek a TAPE „BETWEEN R2 AND R3” területi akcióterv keretében vállalták az együttműködést, melynek célja a foglalkoztatási helyzet javítása a nógrádi és besztercebányai régiókban. A termelési hatékonyság növelése érdekében a FORT-BAU Zrt. egy automatizált nyílászáró-gyártó gépsort szerez be és 6 új munkahely létrehozását vállalja.

 

A FORT-BAU Zrt. egy teljesen automatizált PVC ablak- és ajtógyártó sort vásárol meg, mely a következő fő részekből áll: SMC 320 profilmegmunkáló és vágóközpont, SSL 1 hegesztő és 2 tengelyes tisztító gép, Visual Window gyártásvezérlő szoftver (+ fűrészelés, marás, beállítás, csavarozás, hegesztés, illesztés, üvegezés, továbbító egységek).

 

A TOOTH TOOLS s.r.o. célja az új CNC vezérlésű gépbeszerzéssel a gyártási folyamat lerövidítése, a pontosság növelése, a hibaszázalék csökkentése és a termelés növelése. A losonci járásban működő, távközlési szolgáltatást nyújtó FILLECK s.r.o. szélessávú hozzáférési hálózattal le nem fedett optikai hálózatot tervez kiépíteni Trebeľovce, Muľka, Rapovce, Kalonda, Mučín, Lipovany és Pleš településeken.

 

A projektet a FORT-BAU Zrt. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból az Európai Unió társfinanszírozásában, 702.960 € összegben valósítja meg, melyből 421.776 € ERFA támogatás.

 

 

 

www.skhu.eu

www.fortbautherm.hu

www.regiotelfilakovo.sk

www.toothtools.sk

 

Projekt címe: „Komplex fejlesztés a FORT-BAU Zrt.-nél”

 

Szerződött támogatás összege: 67 803 177 Ft.

 

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Projekt befejezési dátuma: 2022.02.23

 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02103

 

 

Projekt tartalma:

 

A projektünk legnagyobb mértékben a 41.20 – Lakó- és nem lakó épület építése tevékenységünket érinti, ahol infrastrukturális beruházások mellett új munkagépek beszerzésével kapacitásbővítés valósul meg. A beszerzendő gépeket eddig szükség esetén béreltük. A saját gépekkel elkerülhetjük a várakozásokat, csökken az ügyintézési határidő. A kézierő helyett, gyorsítani tudjuk a munkavégzést. Kevesebb idő alatt több munkát tudunk elvégezni, csökken a projektek átfutási ideje, így több munkát is tudunk vállalni ugyanannyi idő alatt. A liftek beszerelése segíti az alapanyag raktározást, megkönnyíti a szállítást. Az egyes új gépek használatához szükség van szakavatott munkaerőre, mellyel rendelkezünk. A berendezések további munkát generálnak, így a már meglévő munkavállalóknak tudunk biztos állást biztosítani, vagy akár további létszám növekedést is elérni. Az új munkatársak számára informatikai beruházást is megvalósítunk a projekt keretében, valamint igénybe veszünk két típusú tanácsadói szolgáltatást:- Szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálása

 

-Stratégiai és üzleti tervezés

 

A komplex fejlesztés megvalósításának hatására cégünk jövedelmezősége és munkahelymegtartó képessége is javul.

 

 

Projekt azonosítója: ÉMOP-2.2.1-12-2012-0013

 

Projekt neve: Hotel Hollókő, 4 csillagos wellness szálloda építése

 

Projektmegvalósítás ideje: 2013.12.27 – 2015.12.15.

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 496.774.469,- forint

 

Projekt leírása:

A projekt létrehozásának célja, hogy a településre jellemző gazdag és sokrétű természeti és környezeti adottságokra és történelmi emlékanyagára alapozva egy korszerű infrastruktúrával és magas minőségi színvonalú turisztikai szolgáltatásokkal rendelkező 4 csillagos komplex szálloda kerüljön felépítésre.

 

A fejlesztés minden korosztály részére elérhető. A projekt keretében 67 (ebből 2 akadálymentesített) szoba, 2 konferenciaterem, 160 fős étterem és 35 fő befogadására alkalmas spa részleg kerül kialakításra.

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

 

Fort-Bau Therm Kft.

 

1074 Budapest, Dohány u. 29.

 

3100 Salgótarján, Állomás út 5.

 

E-mail: fortbautherm@fortbautherm.hu

 

www.fortbautherm.hu

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

 

NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

 

3525 Miskolc, Széchenyi István utca 107.

 

Telefon: 36-46/504-460

 

E-mail: norda@norda.hu

 

www.norda.hu

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

 

1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

 

www.nfu.hu

 

2022 - FORT-BAU Építőipari, Kereskedelmi

és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhely: 1074 Budapest, Dohány u. 29.

Telephely: 3100 Salgótarján, Ruhagyári út 32. (Központ, üzem)

 

Cégjegyzékszám: 01-10-140991

Adószám: 28763291-2-42

 

 

 

Impresszum

Adatkezelés

Pályázatok